67 90 91 21 Timebestilling

Behandling av nakkesvimmelhet

Nakkesvimmelhet eller cervikogen svimmelhet er som navnet antyder svimmelhet som oppstår på grunn av stive muskler rundt hodet og i nakken. Unormal spenning i muskulatur, eller redusert funksjon i nakken kan føre til svimmelhet, hodepine og kvalme.

Pasienter med nakkerelatert svimmelhet beskriver at de føler seg gyngende, flytende og erfarer redusert balanse. I tillegg er nakkesmerter og stivhet vanlig.

Nakkesvimmelhet kan oppstå ved:

  • Nakkesleng eller akutte skade
  • Fysisk feilbelastning av nakke og skuldre
  • Psykologisk og emosjonelt stress

Psykisk stress kan gi nakkesvimmelhet

Sliter du med å hente deg inn fra hverdagens utfordringer? Psykisk og emosjonelt stress er vanlige utløsende faktorer for svimmelhet og spenningshodepine.

Det er normalt å stramme musklene i nakken og heve skuldrene ved stress og belastninger. Problemer oppstår når dette skjer ofte, eller hele tiden. Overbelastede muskler fører til redusert nakkefunksjon som igjen kan gi svimmelhet og hodepine.

Nakkesvimmelhet hos Move

Hos Move jobber kiropraktorer og muskelterapeuter tverrfaglig for å gi deg en best mulig oppfølging. Diagnostisering av nakkesvimmelhet utføres av våre kiropraktorer og baseres på sykehistorie og beskrivelsen av dine symptomer. Kiropraktorene foretar en grundig undersøkelse av nakkens bevegelighet og funksjon. I mange tilfeller avdekker vi nakkelåsninger, økt spenning i nakkemuskulaturen, stivhet og muskelsmerter.

Behandling av cervikogen svimmelhet

Et effektivt behandlingsforløp av nakkesvimmelhet inkluderer som oftest en kombinasjon av skånsom kiropraktisk behandling, muskelterapi og rehabilitering med øvelser. Vi legger stor vekt på at våre pasienter skal få et trygt og forståelig behandlingsforløp. 

Normalt deles behandling for nakkesvimmelhet inn i en passiv og en aktiv del. Den passive delen innebærer at våre terapeuter behandler leddlåsninger og muskelspenninger med den hensikt å gjenopprette normal funksjon. Den aktive delen består av egenøvelser, herunder nakkeøvelser, vestibulær trening, hode-øye koordinasjon, samt livsstilsvalg du selv gjør for å øke robusthet og stabilitet.

Våre pasienter opplever ofte en lettelse når de forstår at de selv kan være medvirkende i helbredelsen. Ved å ta bevisste valg på hva du selv, og kroppen din, trenger for å trives, er prosessen i gang. Forsøk å holde deg normalt aktiv. Regelmessig, lettere fysisk aktivitet har dokumentert effekt.

Våre kiropraktorer har lang erfaring i utredning og behandling av nakkesvimmelhet. Vi har fordypet fagkunnskap innen funksjonell nevrologi, fagfeltet som omhandler hvordan hjernen og kroppen fungerer. Denne kompetansen sikrer deg et trygt og forståelig behandlingsforløp.