67 90 91 21 Timebestilling

Behandling av nakkesvimmelhet

Nakkesvimmelhet eller cervikogen svimmelhet er som navnet antyder svimmelhet som oppstår på grunn av stive muskler rundt hodet og i nakken. Unormal spenning i muskulatur, eller redusert funksjon i nakken kan føre til svimmelhet, hodepine og kvalme.

Pasienter med nakkerelatert svimmelhet beskriver at de føler seg gyngende eller flytende. I tillegg er nakkesmerter og stivhet vanlig.

Nakkesvimmelhet kan oppstå ved:

  • Nakkesleng eller akutte skade
  • Fysisk feilbelastning av nakke og skuldre
  • Psykologisk og emosjonelt stress

Psykisk stress kan gi nakkesvimmelhet

Sliter du med å hente deg inn fra hverdagens utfordringer? Psykisk og emosjonelt stress er vanlige utløsende faktorer for svimmelhet og spenningshodepine.

Det er normalt å stramme musklene i nakken og heve skuldrene ved stress og belastninger. Problemer oppstår når dette skjer ofte, eller hele tiden. Overbelastede muskler fører til redusert nakkefunksjon som igjen kan gi svimmelhet og hodepine.

Nakkesvimmelhet hos Move

Hos Move jobber kiropraktorer og muskelterapeuter tverrfaglig for å gi deg en best mulig oppfølging. Diagnostisering av nakkesvimmelhet baseres på sykehistorie og beskrivelsen av dine symptomer. Ved undersøkelse av nakkens bevegelighet og funksjon avdekkes ofte nakkelåsninger, vond muskulatur og ømme muskelfester.

Behandling av cervikogen svimmelhet

Våre pasienter opplever en lettelse når de forstår at nakkesvimmelhet i stor grad kan løses av en selv. Ved å ta bevisste valg på hva du selv, og kroppen din, trenger for å trives, er prosessen i gang. Behandling av nakkesvimmelhet skiller seg i liten grad fra behandling vi tilbyr for spenningshodepine eller ikke spesifikke nakkesmerter.

Normalt deles behandlingsforløpet i en passiv og en aktiv del. Den passive behandlingen innebærer at kiropraktor eller muskelterapeut løser opp i låsninger og muskelspenninger. Den aktive behandlingen består av øvelser og livsstilsvalg du selv gjør for å øke robusthet og stabilitet.

Våre medarbeidere hjelper deg meg å finne frem til aktiviteter som er nyttige for deg.