67 90 91 21 Timebestilling

Kiropraktorbehandling

Kiropraktorbehandling er i all hovedsak smertefri, og i motsetning til hva mange tror helt udramatisk. Kiropraktoren velger, i samråd med pasienten, den mest hensiktsmessige behandlingen ut i fra problemet pasienten har. Hos Move i Lørenskog kombineres tradisjonell kiropraktikk med forsiktig mobilisering og utvalgte muskelteknikker.

Kiropraktorbehandling er trygt og har dokumentert effekt.

Det er en rekke myter om hva en kiropraktor gjør eller gjennom årenes løp har gjort. En konsultasjon hos en moderne kiropraktor inneholder mye mer enn 2 minutter med “knekk og bøy”. Kiropraktorbehandling er ikke kun passiv behandling på en benk, isteden en kombinasjon av ulike behandlingsformer og aktiviteter hvor pasienten selv deltar. Slik reduseres smerte og stivhet. Stabilitet og toleranse bygges opp slik at du igjen tåler alminnelig aktivitetsnivå.

Forskning viser at en realistisk forståelse av egen situasjon og diagnose gir trygghet og bedret prognose. Derfor vil enhver behandlingsplan inneholde aktuell veiledning og informasjon slik at du selv kan redusere sjansen for tilbakefall.

I tillegg til smertelindrende behandling er våre kiropraktorer gode på:

  • Treningsveiledning og rehabilitering/styrke og stabilitet
  • Uttøyning og mobilitetstrening/fleksibilitet
  • Ergonomiske råd
  • Generelle helseråd

Hvordan virker kiropraktorbehandling?

En av de mest brukte kiropraktorteknikkene er en hurtig og presis bevegelse kalt leddjustering eller manipulasjon. En kiropraktisk leddjustering er gjerne forbundet med en “knekkelyd”. Lyden dannes ved at gass “frigis” når 2 leddflater separeres hurtig og presist.

Moderne nevrovitenskap har vist at kiropraktorbehandling av ryggraden stimulerer kontrollsentre i ryggmargen og nervesystem. Presise leddjusteringer bedrer informasjonsstrømmen mellom ledd, rygg og hjernen. Dette øker kroppens evne til å posisjonere og stabilisere seg selv. Samtidig avspennes muskler og sener og gir økt bevegelighet. Kiropraktorbehandling av ryggraden er et kraftig sensorisk verktøy, og er godt dokumentert i litteraturen.