67 90 91 21 Timebestilling

Spørsmål om kiropraktikk?

Under finner du svar på utvalgte spørsmål om kiropraktikk. Spørsmålene er hentet fra vår daglige kontakt med klienter som mottar kiropraktorbehandling.

 

Hvem kan ha nytte av behandling hos kiropraktor?

Enhver med smerter og plager i muskler og ledd kan ha nytte av kiropraktorbehandling. Hos Move kiropraktikk og balanse jobber vi i tillegg for å bli ditt naturlige valg ved svimmelhet og hodepine. Våre terapeuter behandler alt fra barn til godt voksne og eldre pasienter med eller uten beinskjørhet.

Kan man gå til kiropraktor selv om man er gravid?

De aller fleste gravide kan få behandling hos en kiropraktor. Behandlingen tilpasses alltid den enkelte og trimesteret en er i.

Jeg fikk akkurat vondt i ryggen, bør jeg vente og se om det bare går over?

Akutte ryggsmerter er vanlig og ufarlig. Dessverre kan dette føre til videre problemer i fremtiden. Svakheter kan oppstå etter en skade, forskning viser også at mange får lettere tilbakefall.

Akutte smerter som raskt avtar bør ikke vektlegges for mye. Men det er vitenskapelig dokumentert at kommer man til behandling tidlig i forløpet så bedrer man prognosen og reduserer risiko for tilbakefall. Overforsiktighet i form av unødvendig sengeleie og passivitet frarådes på det sterkeste da det er dokumentert at dette hindrer optimal leging av skaden.

Hvor mange behandlinger trenger jeg hos kiropraktor?

Dette er veldig individuelt og varierer fra person til person og i fra diagnose til diagnose. Faktorer som alder, slitasje, skadetype og livsstil påvirker din prognose og behandlingsforløp. Noen trenger en behandling for å bli smertefri, mens andre trenger uker eller måneder før ønsket effekt oppnås.

Unge har ofte raskere effekt av behandlingen enn voksne. Dette kan skyldes at voksne har en tendens til å gå for lenge og overse plagene før de oppsøker hjelp. Smerte er en dårlig indikator for behov for behandling ettersom man kan gå med plager latent i uker og måneder uten at det gir symptomer. Smerter er følgelig det siste som kommer i en skadesituasjon, og heldigvis det første som forsvinner på vei tilbake mot optimal funksjon.

Hvorfor sitter ikke leddet på plass etter èn justering?

Det er ikke slik at ett ledd hopper ut av posisjon og så korrigerer en kiropraktor dette tilbake. Det som skjer er litt mer komplisert. En kiropraktor jobber med å få en optimal funksjon i nerve, muskel og skjelettsystemet.

Leddjusteringer brukes for å gradvis lære kroppen til å bevege og stabilisere seg normalt. Manuell medisin krever gjentakelse på samme måte som en trenger tålmodighet for å få resultater av styrke og kondisjonstrening.

Er det farlig med nakkejustering utført av kiropraktor?

Nei, men det er alltid en viss risiko forbundet med all type behandling. Forskning har derimot vist at risikoen for alvorlige komplikasjoner ved nakke ledd-korreksjoner er 1:5 890 000. Risikoen er derfor vesentlig lavere enn hva som er forbundet med enhver medikamentell behandlingsform.

Er det noe du lurer på? Benytt vårt kontaktskjema:

7 + 1 =